Hajgyógyászat Szeged, 6726 Szeged, Fülemüle utca 32.


  Kapcsolat : +36 30 265 7191

Hajbeültetés

Mi is az a hajbeültetés és mire jó?

 

A hajbeültetés azoknak a férfiaknak és nőknek ajánlott, akik jelentős hajhullás, hajritkulás miatt olyan kopasz foltokkal, vagy megritkult hajas fejterületekkel rendelkeznek, melyeken megszűnt a hajnövekedés.

A hajbeültetés egy olyan kozmetikai sebészeti eljárás, mellyel a kopaszodás, vagy hajhullás (alopecia) kezelhető.

Az esztétikai beavatkozás során a páciens saját hajának átültetésével fedjük le, töltjük meg a kopaszodó fejterületeket. Így voltaképpen hajbeültetés során a hajszálak átcsoportosítása történik.

A hajbeültetést az teszi lehetővé, hogy a hajhullást az esetek többségében okozó DHT hormonra a hajhagymák nem mindegyike érzékeny, így van ez például a tarkó tájékáról kinyert hajhagymákkal. Ebből adódóan az e területről kinyert hajszálak a hajbeültetést követően életünk végéig a fejbőrben maradnak.

Milyen eredményre lehet számítani?

 

A hajbeültetés a kopaszodó felület mértékétől függően néhány órát, vagy akár 2 egymást követő napot is igénybe vehet. Az átültetett hajszálak a hajbeültetést követően rögvest és garantáltan növekedésnek indulnak, azonban néhány hét után egy természetes folyamat részeként (az azokat ért trauma miatt) kihullnak. Ez természetes jelenség. A bőrben maradó hajhagymák gyorsan regenerálódnak és körülbelül 3 hónap után ismételten megindul a hajnövekedés, amely már havi 1 centiméteres hosszgyarapodást is eredményezhet. A hajbeültetés eredménye tehát nem azonnali. A végleges eredmény nagyjából a 8-12. hónap végén lesz látható.

 

A hajbeültetés módszereiről

 

A hajbeültetésnek különböző módszerei vannak, melyek a hajszálak kinyerésének módjában, valamint a beavatkozás során alkalmazott eszközök méretében térnek el.

Budapesti székhelyű hajbeültetési klinikánkon a legújabb FUE, FUE Safe System és a saját fejlesztésű S.H.E. technikákkal végezzük a beavatkozásokat. Mindhárom módszer lényege, hogy a hajszálakat a körülöttük lévő szövetdarabkával együtt, úgynevezett graftonként, hajszálegységenként nyerjük ki a fejbőrből és ültetjük át a hajhiányos területekre.

A módszerek közötti különbség leglényegesebb pontja az eszközök méretében rejlik. Az S.H.E. hajbeültetés során a lehető legapróbb eszközökkel végezzük a hajszálak kinyerését és beültetését, aminek köszönhetően a FUE hajbeültetések eredményénél dúsabb, természetesebb hajbeültetési eredmény érhető el, ugyanis a vékony eszközökkel egymáshoz közelebb ültethetők a hajszálegységek, azaz graftok.

A hajbeültetési eszközök méretének a hajkinyerés során is van jelentősége. Így például az S.H.E. hajbeültetés során, mivel a hajkinyerés eszközei a FUE módszer eszközeinél jóval apróbbak, a hajszálak precízebben nyerhetők ki, kevésbé sérülnek a kinyert graftokat körülölelő hajszálak. Így ezzel a módszerrel több hajszálat tudunk kinyerni a donorterületből, úgy, hogy azoknak a hajbeültetést követően semmilyen látható nyoma nem marad.

(Hajbeültetési módszereink összehasonlítása)

Azt, hogy Ön alkalmas-e a hajbeültetésre, valamint, hogy mennyi hajszál átültetésére és melyik módszerre lenne szüksége, hajbeültetési konzultációnk keretében tudjuk meghatározni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, jelentkezzen hajbeültetési konzultációnkra és szabaduljon meg a kopaszodástól akár már egyetlen nap alatt.

Hajbeültetés Szegeden garanciával, korrekt áron! Forduljon hozzánk bizalommal!