HIMG Klinika Szeged, 6726 Szeged, Fülemüle utca 32.


  Kapcsolat : +36-30/265-7191

Hajgyógyászat

A hajhullás mindkét nemet érintő probléma, melynek számos oka lehet: genetikai, hormonális okok, vagy akár úgynevezett „civilizációs” ártalmak is, mint például a stresszes életmód, vagy a nem megfelelő, hiányos táplálkozás.

Legyen szó férfiakról, vagy nőkről a hajvesztés és mindennemű hajprobléma rossz közérzethez, önértékelési problémákhoz vezet. Emellett komoly, akár szervi megbetegedéseket is előre jelezhet.

Ahhoz, hogy a tüneteket megszüntessük, először is fel kell tárnunk a problémák okát, ebben segít a hajgyógyászati vizsgálat.

A hajgyógyászati vizsgálat keretében történő haj és fejbőr vizsgálat során használt modern eszközöknek köszönhetően feltárom a haj és fejbőr aktuális állapotát, a hajvesztés és egyéb hajproblémák okait, majd az így szerzett információk segítségével egyedi kezelési lehetőséget ajánlok pácienseim számára.

Hogyan zajlik a hajgyógyászati vizsgálat?

A hajgyógyászati vizsgálat anamnézis felvételével, a tünetek, problémák és a kórelőzmény megismerésével veszi kezdetét.

A legtöbb esetben már a hajgyógyászati konzultáción zajló beszélgetésből is egyértelmű következtetéseket tudok levonni a hajhullás okaira vonatkozóan. A foltos hajhullás, vagy egyéb atipikus, nem androgenetikus alopécia, kopaszodás esetén pedig sokat segítenek a korábbi belgyógyászati vizsgálatokról és kezelésekről készült leletek és zárójelentések.

A hajgyógyászati problémáikkal hozzám forduló pácienseimnél minden esetben alapos haj és fejbőr vizsgálatot végzek, hogy feltárjam a hajhullás hátterében álló okokat, valamint a hajállomány aktuális minőségét.

A hajvizsgálatot alapos szemrevételezéssel kezdem, majd ezt követik a műszerekkel, köztük a mikro-kamerával végzett vizsgálatok.

A hajhullás kezelésére több módszer létezik, a kozmetikai ipar is számos terméket kínál a probléma orvoslására, bár súlyosabb esetekben ezek a szerek már többnyire hatástalanok, vagy csak ideiglenes eredmény érhető el velük.

Hajgyógyászati vizsgálataim során egyedi, saját gyógynövényes készítményeimmel kezelem pácienseim hajproblémáit.

Vannak azonban a kopaszodásnak, a nagymértékű hajvesztésnek olyan típusai és stádiumai, melyekben már csak a hajbeültetés nyújt garantált és végleges megoldást.

Ennek ellenére kizárólag abban az esetben fogom Önnek ajánlani a hajbeültetést, ha kopaszodása genetikai, hormonális eredetű és semmilyen készítménnyel nem orvosolható.

A hajgyógyászati vizsgálat keretében nagyfelbontású speciális mikrokamerákkal megvizsgálom a fejbőr legkisebb részleteit és a hajszálak töveit is, így a hajvizsgálat során meg tudom állapítani, hogy mennyire egészséges a fejbőre és a hajállománya. Továbbá amennyiben felmerül a hajbeültetés eshetősége, a vizsgálat során felmérem a donor- és kapóterület hajszálsűrűségét is.

Hajbeültetés előtt mindenképp ajánlott a hajgyógyászati vizsgálat, ugyanis a beavatkozás előtt fontos tisztában lenni a megmaradt hajszálak állapotával, az adó és a kapó területek sűrűségével, ezeken múlik ugyanis, hogy a páciens egyáltalán alkalmas-e a hajbeültetésre.

Minél hamarabb keresi fel hajgyógyászatomat problémái jelentkezése esetén, annál valószínűbb, hogy hajhullása megállítására, illetve a már kialakult kopaszodás eltüntetésére hatékony módszert tudok ajánlani.